Επικοινωνία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Βιογραφικό


Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό. Από πολύ νωρίς στράφηκε στη συγγραφή παιδικών και νεανικών ιστοριών. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Ιωαννίνων. Ζει στη Νέα Ιωνία Βόλου και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ασχολείται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά καθώς και με τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων. Ασχολείται με την επιμέλεια και κριτική έργων για παιδιά και ενήλικες,
την παρουσίαση βιβλίων, πολλά από τα οποία έχει προλογίσει ο ίδιος, τη διοργάνωση φιλολογικών-λογοτεχνικών εκδηλώσεων, τη διοργάνωση σεμιναρίων δημιουργικής γραφής για παιδιά και ενήλικες, αλλά και σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης(κάτοχος πιστοποιητικού κατάρτισης στη Δημιουργική Γραφή από το ΑΠΘ). Επιμελείται και παρουσιάζει τη λογοτεχνική ραδιοφωνική εκπομπή  «Μιλάμε για το βιβλίο». Είναι τακτικό μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών συγγραφέων(Κε.Βι.Μα.Συ.), τακτικό μέλος  του Ελληνικού τμήματος(ΙΒΒΥ) του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου και ειδικός γραμματέας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας. Συμμετέχει σε επιτροπές συγγραφέων για κρίση παιδικών βιβλίων.

΄Εργα του: 
  • «Η Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», Εκδόσεις Παππάς,
  • «Το μυστικό της Δαγκάνας(Εκδόσεις  Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου κατόπιν βράβευσής του από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού βιβλίου), 
  • «Το Χαμένο ταίρι», Εκδόσεις Ακρίτας(επανακυκλοφορία από Εκδόσεις Εν πλω, Αύγουστος 2017)
  • «Τα τίμια δώρα», εκδόσεις ΄Ηρα Εκδοτική
  • Το δέκατο έβδομο κιβώτιο”, σειρά “Περιστέρια”, Εκδόσεις Πατάκη
  • “Το τέταρτο αλογάκι”, σειρά “Περιστέρια”, Εκδόσεις Πατάκη


Ενώ τον χειμώνα του 2017 θα κυκλοφορήσει από την Ελληνοεκδοτική το νέο του βιβλίο   «Δημιουργική γραφή στην τάξη -Β΄ Γυμνασίου» ξεκινώντας μία νέα σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων.

Τον Μάη του 2015 το παιδικό του μυθιστόρημα «Το δέκατο έβδομο κιβώτιο» βρέθηκε υποψήφιο στα βραβεία αναγνωστών του Public για το 2015, ενώ την ίδια χρονιά στις 2 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου –ΙΒΒΥ με το βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» ως εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προωθεί συνειδητά τη φιλαναγνωσία. ΄Εχει συμμετάσχει επίσης με ποιήματα και πεζά του σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες.

Επικοινωνία: leimont@gmail.com
Τηλ:  2421065644  και 6973694826
Διεύθυνση:        Κυρίλλου 42 ΤΚ 38445  Νέα Ιωνία- Βόλος
Δεν υπάρχουν σχόλια: